Legal Business DNA©

Een Legal Business DNA© is een model waarmee u kunt controleren of uw bedrijfsprocessen conform wet- en regelgeving zijn ingericht. Alle relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie, interne richtlijnen en bedrijfsregels worden daartoe volledig geanalyseerd en geprojecteerd op uw procesinrichting. Hoe werkt dit?

Allereerst worden alle genoemde wetten en (bedrijfs)regels volledig beschreven in Legal Objects© en Operational Objects©. Daarna worden de bedrijfs- en uitvoeringsprocessen gekoppeld aan de juridische objecten waaruit ze zijn afgeleid. Op deze manier zorgt Juris voor een directe koppeling tussen wet- en regelgeving en de procesinrichting. Wanneer zich een wetswijziging voordoet, is zo direct zichtbaar welk proces daardoor wordt geraakt. Desgewenst kunnen nog andere aandachtsgebieden in het model worden opgenomen zoals een organogram en de rechtsproducten: de producten die een organisatie volgens de wet moet of mag voortbrengen.

Bij een reeds bestaande procesinrichting legt de Legal Business DNA© bloot welke bedrijfsprocessen aangepast moeten worden om tot compliance te komen. Het model kan vervolgens gebruikt worden voor een reorganisatie van de procesinrichting. Dit geldt met name voor compleet regelgestuurde organisaties, zoals alle overheden, en deels regelgestuurde organisaties, zoals NUTS-bedrijven en banken.